open-navfaktor-logo
search
Španija
Suarez Atletico približio šampionskom peharu, nova bruka Pjanićeve Barcelone
Fudbaleri Atletico Madrida u dosta muke su na svom Wanda Metropolitanu s 2:1 savladali Osasunu i tako došli na korak od šampionske titule.
16.05.2021. u 20:28
get url
text

Heroj pobjede Jorgandžija za tri važna boda bio je Luis Suarez, koji je u 88. minuti pogodio za konačnih 2:1. Samo šest minuta ranije Renan Lodi anulirao je vodstvo do kojeg je Osasuna stigla zahvaljući golu Ante Budimira.

Kada ga je prošlog ljeta Ronald Koeman označio kao višak na Nou Campu, iskusni Urugvajac vjerovatno se ni sam nije nadao ovakvom razvoju situacije.

Atletico je kolo prije kraja La Lige prvi sa 83 boda, a Real nakon minimalne pobjede na gostovanju kod Athletic Bilbaa ima 81.

Novo razočaranje svojim navijačima priredila je Barcelona, kojoj je Celta na Nou Campu nanijela sedmi ovosezonski poraz, nakon što je slavila s 2:1.

Miralem Pjanić je priliku za igru dobio u 86. minuti, a Mina je tri minute kasnije svojim drugi golom večeras riješio pitanje pobjednika.

Golove s utakmice Barcelona - Celta pogledajte ovdje.

Sevilla je danas očito bila prerastećena i preopuštena činjenicom da je sigurna na četvrtoj poziciji, pa je nastradala na gostovanju kod Villarreala koji je napunio mrežu tima iz Andaluzije i slavio s 4:0.

La Liga, 37. kolo:
Alaves - Granada 4:2
Athletic Bilbao - Real Madrid 0:1
Atletico Madrid - Osasuna 2:1
Barcelona - Celta Vigo 1:2
Betis - Huesca 1:0
Cadiz - Elche 1:3
Getafe - Levante 2:1
Real Sociedad - Valladolid 4:1
Valencia - Eibar 4:1
Villarreal - Sevilla 4:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.