open-navfaktor-logo
search
Urugvajski golgeter
Suarez: U Barceloni je u toku rat
Nekadašnji golgeter Barcelone Luis Suarez u subotu će u dresu Atletico Madrida igrati duel protiv katalonskog kluba.
30.09.2021. u 18:45
get url
text

Urugvajac je jedan od igrača koji je morao napustiti Nou Camp dolaskom trenera Ronalda Koemana. Nizozemac ne gaji baš dobre odnose s igračima u svlačionici, a podsjetimo da je jedan od njih bio i Miralem Pjanić koji je otišao na posudbu u Bešiktaš.

- Tenzija koja postoji između trenera Koemana i predsjednika Laporte dijeli klub i pravi rat koji boli igrače - rekao je Suarez u razgovoru za katalonski Sport.

VEZANI TEKST - Pjanić otvorio dušu: Koeman me nije poštovao, poslije sina Edina najviše volim igrati fudbal
 

Koemanu se opasno trese stolica, čini se da je potrošio sve kredite, posebno nakon novog debakla Barce i poraza na gostovanju kod Benfice rezultatom 3:0 u drugom kolu grupne faze Lige prvaka.

Jedan od kandidata koji se spominje kao Koemanov nasljednik je proslavljeni veznjak Katalonaca Xavi Hernandez. Suarez smatra da nije pravi trenutak...

- Ne mislim da je sada ili sutra vrijeme za njega da preuzme tim. Mislim da je on pametan i da zna poteškoće koje postoje. Mora da čeka pravi trenutak. Ima drugare u klubu od kojih će dobiti mišljenje i tako će odlučiti. Vidim ga kao dobrog trenera, a povratak na Nou Camp u nekom drugom kontekstu će ga učiniti velikim trenerom - veli Suarez.

Urugvajac je za Barcu u 283 meča postigao 195 golova i uknjižio 113 asistencija. On na vječnoj listi najboljih strijelaca katalonskog tima zauzima drugo mjesto, iz Lionela Messija koji je pogađao 672 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.