open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Sudija oduzeo pobjedu Džekinoj Romi, Begovića "prodali" defanzivci Qarabaga
U meču trećeg kola Evropske lige Roma je remizirala na Olimpicu s Borussijom M'gladbach (1:1), dok je u istoj grupi Višćin Bašakšehir s 1:0 savladao Wolfsberger
24.10.2019. u 20:51
get url
text

Predvođeni Edinom Džeko kao kapitenom, fudbaleri Rome večeras su s remizirali s Borussijom M'gladbach u meču trećeg kola Evropske lige odigravši 1:1 na svom Olimpicu.

Prvu veliku priliku na utakmici izmao je trenutni lider njemačke Bundeslige, no prečka je u devetoj minuti bila na strani izabranika Paula Fonsece nakon što je na njoj odsjela lopta poslije šuta Ramyja Bensebainija. 

Vučica je do prednosti stigla nakon prekida u 32. minuti. Mladi fudbaler Rimljana Nicolo Zaniolo pogodio je glavom nakon kornera koji je izveo Jordan Veretout, a kojeg je prethodno izborio upravo kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Nekoliko minuta kasnije Veretout je mogao do druge asistencije u večerašnjem susretu, no Dijamantov pogodak poništen je zbog zakašnjelog pasa francuskog veznjaka, pa se na poluvrijeme otišlo minimalnom prednošću rimskog sastava.

VEZANA VIJEST - Džeko pogodio, gol poništen zbog zakašnjelog dodavanja

Niti većih uzbuđenja, niti ozbiljnijih prilika nije bilo sve do samog kraja susreta na Olimpicu, koji je za oba tima otežavala kiša koja je pada tokom svih 90 minuta, a onda u samom finišu viđene su dvije dobre šanse ali i katastrofalna odluka škotskog sudije Willieja Colluma.

Prvo je Alessandro Florenzi, koji je u 84. minuti zamijenio Justina Kluiverta, promašio odličnu priliku koju mu je sjajnim proigravanjem servirao Džeke, a samo nekoliko trenutaka kasnije ništa precizniji nije bio ni Marcus Thuram na suprotnoj strani.

I kada se očekivao kraj, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku zbog igranja Chrisa Smallinga rukom, iako je engleskog stopera pogodila direktno u lice. Protesti fudbalera Rome nisu urodili plodom, a s obzirom da na utakmicma Evropske lige nema VAR-a, Lars Stindl je bio siguran izvođač najstrožije kazne za konačnih 1:1.

Golove s utakmice Roma - Borussia M'gladbach pogledajte OVDJE.

U drugom susretu grupe J istanbulski Bašakšehir je s 1:0 savladao austrijski Wolfsberger i to zahvaljujući golu Irfana Kahvecija iz 78. minute. Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća večeras je nosio kapitensku traku viceprvaka turske, a u 90 minuti zamijenio ga je Ugur Ucar.

Jedini gol s utakmice Bašakšehir - Wolfsberger pogledajte OVDJE.

Qarabag, za koji brani naš Asmir Begović, remizirao je na domaćem terenu protiv APOEL-a rezultatom 2:2.

Za nekadašnju "jedinicu" Zmajeva večeras su bili opasniji njegovi odbrambeni igrači, negoli napadači protivničkog tima. Naime, nakon gola Danija Qiuntane iz 13. minute kojim poveli prvaci Azerbejdžana, Begovića je u 29. minuti matirao saigrač Maksim Medvedev, da bi u sudijskoj nadokandi prvog poluvremena bh. golman ponovo kapitulirao. Ovoga puta savladao ga je savladao Linus Hallenius, poslije velike greške kapitena domaće ekipe Rashada Sadygova.

Qarabag je od drugog poraza spasio pogodak Ailtona, koji je u 58. minuti pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:2.

Golove s utakmice Qarabag - APOEL pogledajte OVDJE.

Evropska liga, 3. kolo:
Alkmaar - Astana 6:0
Roma - Borussia M'gladbach 1:1
Bašakšehir - Wolfsberger 1:0
Bešiktaš - Braga 1:2
CSKA - Ferencvaros 0:1
Gent - Wolfsburg 2:2
Ludogorets - Espanyol 0:1
Partizan - Manchester United 0:1
Porto - Rangers 1:1
Qarabag - APOEL 2:2
Slovan Bratislava - Wolverhampton 1:2
St. Etienne - Oleksandriya 1:1
Young Boys - Feyenoord 2:0

Stanje na tabelama možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.