open-navfaktor-logo
search
Haos pred derbi
Sukob navijača u Mostaru pred duel Veleža i Željezničara
Uoči večerašnjeg derbija šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru je došlo do sukoba navijača Veleža i Željezničara. 
03.09.2023. u 14:00
get url
text

Do sukoba je došlo u u ulici Maršala Tita u neposrednoj blizini parka Aleksa Šantić. Prema nezvaničnim informacijama povrijeđene su četiri osobe. Stepen povreda uvijek nije poznat, a više detalja bit će dostupno nakon uviđaja.

Također, nezvanično do sukoba je došlo sa dijelom navijača Željezničara koji su privatnim automobilima došli u Mostar. Na mjesto događaja izašao je veliki broj pripadnika MUP-a HNK.

- Sukob pripadnika navijačkih skupina Red Army Mostar i Manijaci iz Sarajeva dogodio se oko 13:15 sati u Ulici Maršala Tita u Mostaru, u dijelu pored Parka "Alekse Šantića". Tom prilikom pričinjena je određena materijalana šteta, ima i povrijeđenih lica, ali stepen povreda u ovom trenutku ne znamo. Policija je brzo uspostavila red i mir. Trenutno se provode dalje mjere i radnje. Uhapšenih zasad nema. Više informacija ćemo imati nakon uviđaja - rekao je za glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.