open-navfaktor-logo
search
Prijavljeno policiji
Sukobili se bivši direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić i općinski vijećnik Bajro Biber
Adem Zalihić, ljekar i bivši direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo tvrdi da ga je napao danas Bajro Biber, vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.
01.04.2022. u 19:39
get url
text

Zalihić je za Faktor kazao kako je čekao prijateljicu u kafiću u zgradi Općine Novi Grad kada mu je prišao Biber koji ga je udario u glavu.

- Gledao u "Meni" šta da poručim za piće, kada mi je nenadano sa desne strane prišao općinski i gradski vijećnik Bajro Biber i udario me šakom u glavu, u predjelu desne sljepočnice i i desnog uha i počeo da me vuče, prijeti i psuje. Osoblje objekta je prišlo i razdvojilo nas, ja sam naravno pozvao policiju i Hitnu pomoć. Policijski službenici su sačinili službenu zabilješku, uzeli izjave od očevidaca, a naravno postoji i video nadzor u objektu. Od kolega iz Hitne pomoći, nakon njihove intervencije dobio sam uputnicu za KUM Kliničkog centra i evo nakon provedene dijagnostike, mogu reći hvala Bogu da je sve OK, da nema loma kostiju lobanje niti sumnje na krvarenje u lobanji – kazao je Zalihić za Faktor.

Zalihić navodi da je mogući razlog za ovaj napad od raniji odnos Bibera prema njemu s obzirom na to da je njegov sin radio u Hitnoj pomoći dok je Zalihić bio direktor.

- Njegov sin je bio zaposlen u Hitnoj pomoći i politički lideri su mene prisiljavali da njega postavim za šefa ekonomske službe, a čovjek ne zaslužuje ni intelektualno, ni stručno ni naučno da bude na toj poziciji. Ja sam to odbio, onda je on meni u porukama nudio novac da zapošljavam neke doktorice u Hitnoj pomoći pa sam ja to prijavio Uredu za borbu protiv korupcije KS, pa je inspektor otkrio da se radilo o njemu i da su od njega poruke dolazile u vezi koruptivnih radnji. Onda je taj njegov sin pravio smicalice u Hitnoj pomoći da bih mu ja na kraju dao i otkaz – kazao je Zalihić, te dodaje:

- Biber je bio sa SDA u Općinskom vijeću a onda je uslovio "Trojku"da mene smijene a da će on preći kod njih. Ja sam zaratio s njima, javno sam to pisao i čovjeku vjerovatno krivo. Prvi smo se put vidjeli nakon toga. Nisam ga uopće primijetio da prilazi.

Općinski i gradski vijećnik Bajro Biber, tvrdi da nije bilo nikakve tuče.

- Danas sam pošao u Općinu na jedan od sastanaka i on je sjedio sam za stolom i ja sam prolazio i iz pristojnosti nazvao mu selam, samo sam mu rekao sramotno je ovo što radiš od ove omladine, i ništa dalje. Kako sam prošao on ustaje i govori "Bježi od mene, udarit ću te". Znate kad neko tako iznenada nešto kaže, ja mu odgovorim koga ćeš ti udariti, šta je tebi. U tom momentu je ustao momak koji radi tu i kazao je nemojte biti ludi. Otišao sam na komisiju i nisam mogao ni naslućivati da će se zvati policija, da će se izmisliti neke tuče. Zvali su me iz policije. Pitao sam policiju šta vam je rekao mladić koji poslužuje, rekli su mi da je im je kazao kako je čuo prepirku, ali da nije bilo kontakta i to vam i ja mogu reći. Ovo što sam vam ispričao nisam ništa oduzeo niti dodao - kazao je Biber. 

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazao je da je prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je policija izašla na teren, te da se radi na rasvjetljavanju okolnosti.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.