open-navfaktor-logo
search
Stoper Zmajeva
Šunjić zna pravi recept za pobjedu nad Poljskom
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se danas iz Italije, gdje su sinoć u prvom kolu Grupe 1 Divizije A UEFA Lige nacija remizirali 1:1 sa favorizovanim Azzurrima.
05.09.2020. u 17:16
get url
text

Jedan od najboljih u timu selektora Dušana Bajevića bio je štoper Toni Šunjić, koji se nada da će nacionalni tim BiH nastaviti igrati dobro i u narednim mečevima.

- Nismo još 100 posto na fizičkom nivou - izjavio je Šunjić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

- Bilo je dosta naporno kako nama tako i njima, ali mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom. Sad nam je bitno da se oporavimo jer nemamo puno vremena s obzirom na to da već u ponedjeljak trebamo dati svoj maksimum u duelu sa Poljskom.

Defanzivac BiH smatra da će na utakmici protiv Poljske važnu ulogu igrati brzina oporavka igrača.

- Očekujem veoma tešku utakmicu. Poljaci su više ekipa koja voli da fizički dominira, za razliku od Italijana koji vole da igraju s loptom. Jedan od ključnih momenata će biti svježina i ko će se bolje oporaviti. Oni će sigurno, nakon poraza od Nizozemske, tražiti svoju šansu za pozitivan rezultat protiv nas, ali i nama je važno da nastavimo uspješno ovaj krug u Ligi nacija i vjerujem da ćemo sa pravom rotacijom doći do pobjede - istakao je Šunjić.

Utakmica drugog kola Grupe 1 elitne Divizije A UEFA Lige nacija između BiH i Poljske igra se u ponedjeljak, 7. septembra, na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Poljaci su sinoć u prvom kolu u Amsterdamu poraženi, rezultatom 1:0, od Holandije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.