open-navfaktor-logo
search
Sastanak gradonačelnika
Susret Stanivuković - Karić: Banja Luka Sarajevu poklonila česmu, Sarajevo Banjoj Luci dječiji park
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susreli su se danas u Banjoj Luci, te poručili da je ovo historijski sastanak, ali i sastanak budućnosti.  
22.06.2021. u 12:53
get url
text

Delegacija Banje Luke je poručila da gradu Sarajevo poklanja česmu, a iz Sarajeva će Banjoj Luci pokloniti dječije igralište. Stanivuković je rekao da je u pitanju "humana česma" iz koje mogu da piju svi, jedna prilagođena odraslima, jedna djeci, jedna osobama sa invaliditetom.

Istakao je da će poput one u Banjoj Luci ista biti izgrađena u Sarajevu, a kada radovi budu okončani, on će doći u zvaničnu posjetu.

-  Dvadeset sedam godina je predug period bez zvaničnog susreta dva predivna bh. grada. Mi danas ispisujemo stranice historije, ali prije svega budućnosti - rekla je Karić.

Sarajevo je grad sporta, kulture, umjetnosti, prekrasnih prirodnih bogatstava, a Karić je kazala da isto to može reći za Banju Luku.

- Mi smo predstavnici mlade generacije političara. Želimo ići naprijed. Naša poruka je univerzalna - poručili su sagovornici. 

Gradonačelnici Sarajeva i Banje Luke treba da se sastaju jednom mjesečno, te pokazuju ono što ih spaja, istaknuto je.

- Sarajevo je grad hiljadu mostova. Pri tome ne mislim samo na građevine, nego na ruke ispružene - dodala je Karić. 

Rekla je da očekuju brzu uzvratnu posjetu delegacije Banje Luke, te pozvala sve Banjalučane da posjete Sarajevo.

- Naše građanke i građani zaslužuju nadu, pametne i progresivne projekte. Želimo pokazati da možemo drugačije od politika prethodnih 30 godina. Gradonačelnik Stanivuković i ja u tome nismo učestvovali - istakla je.

Dodala je da Sarajevo Banjoj Luci poklanja dječiji park sa opremljenim igralištem.

- Neka naša djeca budu sretnija i perspektivnija - rekla je Karić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.