open-navfaktor-logo
search
El Clasico
Sve je spremno za spektakl: Večeras 243. duel Barcelone i Real Madrida
U svim dosadašnjim mečevima dva tima, Barcelona je zabilježila jednu pobjedu više (96) od Reala (95), dok je 51 međusobni duel okončan bez pobjednika
18.12.2019. u 10:05
get url
text

Fudbaleri Barcelone i Real Madrida večeras od 20 sati na Camp Nou sastaju se 243. put u velikom El Clasicu.

U ovaj duel dva španska velikana ulaze bodovno izjednačeni, a nakon 16. kola oba kluba imaju po 35 bodova, s tim da lidersku poziciju La Lige drži Barca zbog nešto bolje gol-razlike.

Katalonci su u dosadašnjem dijelu sezone zabilježili 11 pobjeda, dva remija i tri poraza, dok je Real upisao 10 pobjeda, pet remija i tek jedan poraz.

- El Clasico dočekujemo bodovno izjednačeni, no u ovakvim utakmicama bodovna razlika ionako nije ni važna - poručio je na zvaničnoj press konferenciji Barcelonin trener Ernesto Valverde.

S druge strane, Zinedine Zidane je kazao kako je ovo jedna od onih utakmica za koju se živi.

- U tim susretima uvijek moraš pokazati svoje najbolje izdanje i to tokom svih 90 minuta. Ne mislim da će ulogu igrati to što je utakmica u Barceloni - rekao je trener Real Madrida.

U svim dosadašnjim mečevima dva tima, Barcelona je zabilježila jednu pobjedu više (96) od Reala (95), dok je 51 međusobni duel okončan bez pobjednika.

Ova utakmica se trebala igrati 26. oktobra, ali vodstvo La Lige odgodilo je susret zbog sigurnosnih razloga jer su Kataloniju zahvatili protesti.

Osiguranje će i večeras biti na visokom nivou, te se ne očekuju problemi koji bi mogli utjecati na odigravanje utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.