Fudbaleri Sarajeva 9. jula na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostit će Celtic u prvom kolu kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka.

Bordo tim pripreme za meč sa slavnim škotskim klubom obavio je u Sloveniji, gdje je odigrao tri kontrolna meča, ostvarivši jednu pobjedu (Partizani - 5:1) i dva poraza (Slovacko - 0:2 i Domžale - 2:3).

Iako je Celtic favorit na papiru, navijači osvajača duple krune potajno se nadaju da njihov klub može prirediti senzaciju. A optimizam je prisutan i u redovima premijerligaša sa Koševa.

Sigurno je da će izabranici Husrefa Musemića imati veliku podršku s tribina, a FK Sarajevo je motovirajućim videom objavljenom na službenoj Facebook stranici podsjetio na velike evropske utakmice protiv Genka, Levskog, Atromitosa, Borussije M'Gladbach...

- Još jedna evropska noć Bordo obojena - piše u opisu spektakularnog videa koji će "natjerati" sve navijače da za sedam dana krenu put Kaševa.

Ako je i potrebna posebna pozivinica, jer Celticova historija dovoljna je da tribine našeg najvećeg stadiona 9. jula budu ispunjene do posljednjeg mjesta.