open-navfaktor-logo
search
Real protiv Cityja
Svi očekuju novi spektakl: Ko će na megdan Liverpoolu?
Real Madrid i Manchester City večeras na Santiago Bernabeu stadionu igraju revanš polufinala Lige prvaka.
04.05.2022. u 08:28
get url
text

U prvom okršaju na Etihadu dva tima odigrala su spektakularan meč, a slavio je engleski predstavnik rezultatom 4:3.

Sada mnogi očekuju reprizu koja će odrediti drugog finalistu elitnog takmičenja. Mjesto u finalu već je rezervisao Liverpool nakon što je u dva meča bio bolji od Villarreala.

Manchester City je u prvom meču pokazao strašan napadački potencijal. Stvorili su mnoštvo šansi, a četiri su završile iza leđa golmana Kraljeva. Tim Pepa Guardiole mogao je slaviti i ubjedljivije, a sada postoji velika opasnost da požale zbog propuštenih prilika i tri gola koja su primili na svom travnjaku.

Real je i ove sezone pokazao zašto je čak 13 puta osvajao Ligu prvaka. Ranije su u sjajnim mečevima eliminirali PSG pa Chelsea.

Kraljevi su za vikend osigurali naslov u La Ligi i sve misli mogu usmjeriti ka nastupu u Ligi prvaka. To se ne može reći za City, koji u Engleskoj vodi veliku borbu s Liverpoolom.

U Manchester City uloženo je mnogo novca i truda. Građani su pokupili mnoštvo domaćih trofeja, ali nedostaje im evropski. Prošle godine u finalu su poraženi od Chelseaja.

Za Real Madrid je ovo 31. polufinale. Interesantno, španski gigant nikada nije izborio finale poslije poraza u prvoj polufinalnoj utakmici. To se dogodilo osam puta.

Utakmica u Madridu je osma ovih timova. Real je slavio tri pobjede, dva susreta pripala su Cityju, a tri meča završena su neriješeno.

Utakmica počinje u 21 sati, a glavni sudija bit će Daniele Orsato.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.