open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zuricha
Švicarci tvrde: Zmajevi žele 17-godišnjeg dragulja
Omeragić je standardan član omladinskih selekcija Švicarske i barem za sada je krovna kuća bh. fudbala dobila odbijenicu
09.12.2019. u 08:41
get url
text

Bećir Omeragić ima 17 godina, a na terenu se ponaša kao da u nogama ima na stotine utakmica i to onih na visokom nivou. Riječ je o 17-godišnjem defanzivcu Zuricha, klubu koji je švicarski prvak bio 12 puta.

Omeragić igra mirno i inteligentno. U posljednjih šest utakmica bio je starter u timu Zuricha, a njegov tim je slavio pet puta.

On je u Zurich stigao u ljeto 2018. iz Servettea. Konkurencija je bila paklena jer su ovog dragulja u svoju akademiju nastojali dovesti Salzburg, Bayern, Inter, Manchester United...

Nedavno su za interesovanje za Omeragića pokazali iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, piše švicarski Blick.

Omeragić je standardan član omladinskih selekcija Švicarske i barem za sada je krovna kuća bh. fudbala dobila odbijenicu. Ovaj fudbaler ima bosanskohercegovačko porijeklo, ali nema pasoš Bosne i Hercegovine.

- To se moglo završiti u jednom danu. Ipak, otkazali smo jer Bećir želi nastaviti da igra za Švicarsku. On je U-19 reprezentativac. Smatra se jednim od najvećih talenata među igračima rođenim 2002. godine. Izuzetan je igrač - izjavio je njegov savjetnik Christoph Graf.

Omeragić bi uskoro mogao preseliti u engleski Premiership, jer je prema pisanju švicarskih medija interesovanje pokazao Bournemouth.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.