open-navfaktor-logo
search
Dokazi ipak postoje
Tabaković pita CIK: Ako Ajnija Hakić iz Srebrenice nije na biračkom spisku, kako je dobila kovertu da glasa za Srbac?
Ajnija Hakić i Avdo Krdžić (1983.) su prijavljeni iz SAD-a za glasanje putem pošte za općinu Srebrenica, i oboje su dobili koverte sa pogrešnim glasačkim materijalom. To što CIK tvrdi da Ajnija nije u centralnom biračkom spisku, a da je Avdo prijavljen da glasa za općinu Lukavac su neistine. Kazao je to za Faktor kandidat za načelnika Srebrenice Alija Tabaković.
20.11.2020. u 20:23
get url
text

VEZANI TEKST - Tabaković traži odgovornost: Srebreničani u dijaspori dobili glasačke listiće za Srbac, Gornji Vakuf i Lukavac!?

- Mi smo se žalili Sudu BiH za Ajniju Hakić jer joj je prijava odbačena, i Apelacioni odjel je prihvatio naših 127 žalbi medju kojima je i njeno ime, a 5 odbacio za što imamo dokaz. Ako Ajnija Hakić nije na biračkom spisku, kako to da je dobila kovertu sa glasačkim materijalom za općinu Srbac - pita Tabaković, dodajući da osim glasačkog materijala imaju i kovertu koja to dokazuje.

Nadalje, kaže da zaista jeste postojao Avdo Krdžić iz Srebrenice koji je živio u Lukavcu i da je preminuo prije 10 godina.

- Avdo Krdžić koji je također kao i Ajnija dobio pogrešnu kovertu za Lukavac, je mladić koji živi u SAD i koji nikada nije živio u Lukavcu - pojašnjava Tabaković, koji ponovo naglašava da za sve propuste koji se događaju najveću odgovornost snosi CIKBiH.

Krdžić je naknadno dobio kovertu sa glasačkim materijalom za Srebrenicu i potom je u konzulat poslao glasački materijal.

{$galerijaFotografija}

Srebrenica izborni materijal
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.