open-navfaktor-logo
search
Legendarni golman
Tahirović za Faktor: Sedam golova razlike nije nedostižno, uz podršku sa tribina možemo proći Grčku
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je doživjela visok poraz na gostovanju kod Grčke u prvom meču predbaraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. 
17.03.2022. u 21:21
get url
text

Grčka je u Chalkidi savladala izabranike Tonija Čoline rezultatom 24:17.

VEZANI TEKST - Toni Čolina: Nema kukanja, nema plakanja, možemo puno bolje

Bivši kapiten rukometne reprezentacije BiH i nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza BiH, Enid Tahirović za Faktor je prokomentarisao sinoćnji duel.

- Bila je teška utakmica. Trenutna situacija u Savezu utjecala je na naše mlade momke, među kojima je bilo nekoliko debitanata. Ne možemo biti zadovoljni sa sinoćnjim nastupom. Promašili smo veliki broj zicera, tako da kada se dogode takvi promašaji ne može se očekivati pozitivan rezultat.

Moramo popraviti igru u odbrani, a ukoliko Benjamin Burić ponovo bude na visini zadatka možemo očekivati pozitivan rezultat - kazao je Tahirović za Faktor, dodavši da je našim reprezentativcima potrebna podrška u revanš-meču koji se u subotu igra u Mejdanu.

- Bez obzira na sve, momcima trebamo pružiti podršku u Tuzli. Navikli smo da Mejdan bude pun. Naši reprezentativci zaslužuju podršku jer su oni najmanje krivi zbog problema koji se dešavaju u Savezu. Sedam golova razlike nije toliko veliko. Ukoliko popravimo realizaciju i odbranu mislim da uz podršku sa tribina možemo pobjediti i proći dalje. 

Najveća opasnost po našu selekciju dolazi od kapitena Helena Charalamposa Malliosa koji je na sinoćnjem susretu postigao 13 golova, a Tahirović smatra da je riješeno pola posla ukoliko se uspije zaustaviti iskusni rukometaš.

- U prošlosti se stizala i veća razlika. Mislim da smo sposobni za to. Ne bi volio da se sinoćnji rezultat odrazi na publiku, vjerujem da možemo stići uz dobru igru. Moramo zatvoriti njihovog kapitena koji nam je zabio 13 golova, time bi završili pola posla - rekao je jedan od naših najboljih rukometaša u posljednje dvije decenije.

Po njegovom mišljenju, ukoliko izabranici Tonija Čoline prođu Grčku u narednim susretima će povratkom velikog broja reprezentativaca koji su ovaj dvomeč propustili zbog povreda igra Zmajeva biti na većem nivou.

VEZANI TEKST - Debakl Zmajeva, Grčka u Mejdan dolazi sa sedam golova prednosti

- U nadi da ćemo proći dalje, protiv Crne Gore uz Terzića, Malinovića, Senjamina Burića, Klisa i ostale koji su izostali za ovaj dvomeč sa Grčkom možemo igrati puno bolje.

Revanš u tuzlanskom Mejdanu igra se sa početkom u 20 sati, uz direktan TV prijenos na BHT1.

Ukoliko se naša selekcija plasira u drugi krug baraža, tamo će biti nenositelj, a voljom žrijeba određeno je da rival bude selekcija Crne Gore (jedno od najvećih izenađenja nedavno završenog Evropskog prvenstva).

Ovi susreti su na rasporedu između 11. i 17. aprila, a pobjednici baraža osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo igra se od 11. do 29. januara naredne godine u Poljskoj i Švedskoj. Na njemu će nastupati 32 reprezentacije iz pet konfederacija, a utakmice će se igrati u devet gradova.

Već je poznato 14 učesnika Svjetskog prvenstva, a to su: Poljska, Švedska, Danska, Francuska, Norveška, Španija, Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija, Argentina, Brazil, Čile i Urugvaj.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.