open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Sarajevo
Taksisti osumnjičenom za napastvovanje djevojke određen pritvor
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor 25-godišnjem taksisti koji je uhapšen prije nekoliko dana u Sarajevu najprije zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje, ali je postupajući tužilac naknadno to djelo preinačio u spolni odnos sa nemoćnom osobom.
22.04.2021. u 11:25
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, Sud je pritvor odredio zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

VEZANI TEKST - Tužilac zatražio pritvor za taksistu osumnjičenog za silovanje u Semizovcu, on negira krivnju

Iako sud ovu tačku prihvata uglavnom kad su u pitanju povratnici, u ovom slučaju to je učinjeno zbog specifičnih okolnosti pod kojim je ovo djelo navodno počinjeno, dok osumnjičeni, kako saznajemo, odranije ne prolazi kroz kaznene evidencije.

Sam slučaj od početka je vrlo čudan, budući da su osumnjičeni i oštećena ispričali dijametralno suprotne stvari, a oboje navodno imaju svjedoke.

Ono što je problem je što su u vikendici u Semizovcu, gdje se sve odigralo, bili sami.

Prema prijavi koju je protiv taksiste podnijela Sarajka, ona je zajedno sa dvije drugarice na Koševskom Brdo putem aplikacije pozvala taksi. Taksista je njene drugarice odvezao kućama, dok je, kako je prijavila, nju odvezao u neku vikendicu, te je tukao i prisilio na spolni odnos.

On je, međutim, ispričao nešto drugačiju priču, kazavši da oštećena nije željela ići kući, te da je dobrovoljno pošla s njim na vikendicu. On je negirao da su uopće imali odnos, te je ustvrdio da ju je ostavio "da dođe sebi", s obzirom na to da je bila pod utjecajem alkohola, a on je navodno otišao i nastavio raditi.

Šta je prava istina trebala bi utvrditi istraga koja je u toku, a više svjetla na cijeli slučaj svakako će baciti i nalazi vještačenja koja je naredio postupajući tužilac.

Uhapšenog taksistu brani sarajevski advokat Aleksandar Remić, ali on u ovoj fazi nije želio ništa komentirati, naglasivši da je i ročište u Sudu bilo zatvoreno za javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.