Najbolji sportista BiH

Teletović: Bit će mi zadovoljstvo da izaberemo najbolje

Objavljeno: 01.11.2018. u 14:01

Svečana manifestacija 18. izbora najboljeg sportiste BiH bit će održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu

FOTO: nezavisne

Konstituirajuća sjednica 18. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održana je danas u Sarajevu.

Na čelu žirija ove godine nalazi se proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović čijim predsjedavanjem je ozvaničen rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

- Drago mi je nekako da ovaj put budem sa ove strane, ranije sam bio sa one druge kao sportista. Biće mi zadovljstvo da pomognem oko ovog izbora. Sportaši su nekako ti naši najbolji ambasadori BiH, tako da mi je i sa te strane drago da pomognem da izaberemo najbolje kandidate koji su predstaljali našu domovinu. Čast mi je i zadovljstvo što sam u ovome - kazao je Teletović, koji je ostavio dubok trag u evropskoj i NBA košarci.

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije zna šta znači sportistima svaka nagrada koja dolazi iz njihove zemlje, s obzirom na to da je i sam dobio nagradu za najboljeg sportistu BiH.

- Svako priznanje koje damo našim sportistima, barem sam ja tako gledao sa lične i privatne strane, kada se dobije iz BiH meni je bilo milijardu puta draže nego od bilo koje priznanje iz druge dražve. Zahvalio bih se i na ranijim nagradama koje su dobijali naši sportisti, jer oni to jako cijene - zaključio je Teletović.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 18. izbora najboljeg sportiste BiH bit će održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama bit će održana 8. novembra u Mostaru, a treća 15. novembra u Banjoj Luci.

Posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije, kada će biti donesene i konačne odluke.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije