open-navfaktor-logo
search
Neslaganja
Tenzije između Srbije i Crne Gore: Podgorica šalje predstavnika na proslavu godišnjice "Oluje"
Ovo će, podsjećanja radi, biti druga godina zaredom da Crna Gora šalje predstavnika da u njeno ime prisustvuje ovom događaju
04.08.2019. u 08:40
get url
text
Godišnjice Oluje

Nakon prošlogodišnje bure i u srpskoj i u crnogorskoj javnosti, koju je podigla odluka podgoričkih vlasti da na obilježavanje godišnjice "Oluje" u Kninu pošalje izaslanika, čini se da ćemo sličnoj situaciji svjedočiti i ove godine.

Crna Gora je, naime, donijela odluku da će i ove godine poslati svog predstavnika na obilježavanje godišnjice ove vojne akcije. Potvrda da će se to i desiti stigla je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, i to kao odgovor na zastupničko pitanje zastupniku Demokratskog fronta u crnogorskoj skupštini Jovanu Vučuroviću.

- U skladu sa uobičajenom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO-a, diplomata iz ambasade bit će i ove godine prisutan na događaju - poruka je crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Na informaciju o učešću crnogorskog predstavnika na obilježavanju godišnjice "Oluje" reagirao je već zastupnik koji se i interesirao za ovu odluku.

- Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u "Oluji", "Bljesku", Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo pjeva jedan Thompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svjetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj "Lori" na najmonstruozniji način - rekao je Vučurović.

Ovo će, podsjećanja radi, biti druga godina zaredom da Crna Gora šalje predstavnika da u njeno ime prisustvuje ovom događaju. Prošle godine je prisustvovao pukovnik Ivan Mašulović, koji je tada obnašao dužnost vojno-diplomatskog predstavnika – izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Tada je pojašnjeno da je on u Kninu boravio na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.