open-navfaktor-logo
search
Bh. golgeter
"To odgovorno tvrdim": Hodžić trenera iz BiH proglasio najkvalitetnijim
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Armin Hodžić govorio je za zvanični sajt Želje.
25.04.2020. u 22:21
get url
text
Trening fudbalske reprezentacije BiH

Hodžić brani boje mađarskog MOL Vidija. U Mađrskoj je fudbal zaustavljen zbog pandemije koronavirusa.

– Situacija je ista kao i u ostalim ligama, svi se nadamo da će prvenstvo što prije ipak početi. U izolaciji treniram, klub je osigurao uvjete za kućne treninge i na taj način održavamo formu - odgovorio je Armin Hodžić na pitanje o trenutnoj situaciji u Mađarskoj

Potom je govorio o Željezničaru.

– Najdraži gol u dresu Željezničara postigao sam na derbiju, protiv Sarajeva 2014. godine. Ima mnogo lijepih utakmica koje bih izdvojio, a ako moram to su sigurno utakmice protiv Slavije (2:1) i Zrinjskog (2:1).

Hodžić je sa Željom u eri Amara Osima osvojio i titulu prvaka i to kao posuđeni igrač Liverpoola, čiji je član bio od 2011. godine. Kaže da mu je titula prvaka BiH najdraži trofej u karijeri.

- Amar Osim je najkvalitetniji trener na našim prostorima, to odgovorno tvrdim. Njegov način i metoda rada, organizacija utakmica i rad s igračima ga sigurno izdvajaju u odnosu na ostale. Sretan sa što sam imao priliku raditi s njim. Naravno da sam u kontaktu s mnogo igrača iz Želje, s nekim manje s nekim više, ali to su najčešće Zolotić, Bekrić, Stanić, Kjosevski, Adilović, Selimović, Čolić, Tomić. Još bih rekao da sam osvojio dobrih trofeja do sada, ali najdraži trofej je titula prvaka BiH sa Željom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.