open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Tragedija u Azićima: Pala vrata i usmrtila mladića koji ih je popravljao
Smrt 29-godišnjaka konstatovala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je odmah po prijavi nesreće izašla na mjesto događaja
22.01.2020. u 12:26
get url
text

Dvadesetdevetogodišnji N. T. iz Istočnog Sarajeva poginuo je jučer u sarajevskom naselju Azići, kada su na njega pala teška rolo-vrata koja je popravljao.

Nesreća se dogodila u 16.25 sati, u prostorijama humanitarnog udruženja Pomozi.ba u ovom naselju. 

Smrt 29-godišnjaka konstatovala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je odmah po prijavi nesreće izašla na mjesto događaja.

- Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci medicinske struke i zaštite na radu, te inspektor zaštite na radu Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz udruženja Pomozi.ba za Faktor su kratko kazali tek da mogu potvrditi da se desio nesretan slučaj u kojem je stradala jedna osoba.

- S obzirom na to da je istraga u toku, za sada ne možemo davati nikakve izjave i informacije. Duboko smo potreseni ovim slučajem i upućujemo iskreno saučešće porodici nastradalog. Zvanično saopćenje ćemo poslati nakon što se okonča istraga - rekla je za Faktor Maja Arslanagić, glasnogovornica ove humanitarne organizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.