open-navfaktor-logo
search
Nije se opirao hapšenju
Tragedija u Sloveniji: Ubio majku na spavanju, teško ranio oca
Sloveniju je šokirao novi slučaj porodičnog nasilja u kojem je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i ranio 60-godišnjeg oca.
15.03.2021. u 15:03
get url
text

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja. Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao Milan Vogrinec, načelnik  odjela kriminalističke policije u Celju, po do sada prikupljenim informacijama, 36-godišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao je u roditeljskoj kući noć prije ubistva.

U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca, koji je prevezen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju.

Počinilac je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom hapšenja.
Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zloupotrebe droga i nasilja, no da ranije nije prijavljivan zbog porodičnog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom.

Počinilac zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune. Pandemija koronavirusa i dugotrajna izolacija u porodicama uzrokovala je porast slučajeva nasilja, a slovenska policija je objavila da je krivičnih djela koji se kvalificiraju kao porodično nasilje  u 2020. godini bilo za deset posto više nego prethodne godine. Između ostalog bilo je i znatno više teških slučajeva porodičnog nasilja, kao što su ubistva i samoubistva u porodici, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.