open-navfaktor-logo
search
Jurnjava
Tragična trka 150 km/h: Vozio pet djevojaka u autu, a onda je dodao gas
Svjedoci su potvrdili da su se automobili kretali "nevjerovatno brzo"
08.09.2019. u 08:15
get url
text

Šesnaestogodišnja Kristina M. iz Kraljeva u Srbiji preminula je od povreda zadobijenih nakon ulične jurnjave automobilima u ovom gradu, ali je njena tragična smrt spasila čak tri života. Humani roditelji ove djevojke, iako su izgubili kćerku, odlučili su da doniranju njene organe.

Tinejdžerka je teško povrijeđena u udesu 29. augusta, tri dana prije nego što je trebala krenuti u drugi razred ekonomske škole. U tom udesu povrijeđene su i četiri njene drugarice koje su se sa njom vozile u "opel astri", kao i vozač drugog automobila. Prema posljednjim informacijama iz bolnica, stanje dvoje najteže povrijeđenih sada je stabilno.

Zasad nije poznato gdje su Kristina M. i drugarice bile kobne večeri i zašto su se nagurale u "opel astru". Istražitelji navode da se vozači međusobno nisu poznavali te pretpostavljaju da je do jurnjave i svojevrsne utrke došlo spontano. Na kraju, vozila su imala kontakt pri velikoj brzini.

Utvrđeno je međutim, da se "opel", kojim je upravljao 20-godišnji Nikola G. uporedo kretao sa "peugeotom", za čijim volanom je bio Marko D. (23). U "opel astri" su pored vozača Nikole G. bile i maloljetnice Kristina M., Aleksandra Č. (15), Katarina R. (16), Anastasija O. (17) i 18-godišnja Ena C. Automobili su se sudarili, a koliko je udarac bio silovit potvrđuje to što su se i "opel" i "peugeot" prevrnuli, a Kristina i još jedna njena drugarica proletjele su kroz staklo automobila, piše Blic.

Svjedoci su potvrdili da su se automobili kretali "nevjerovatno brzo". Nakon sudara svi povrijeđeni su prevezeni u bolnicu, a Kristina je nakon borbe podlegla povredama. Njeni roditelji odlučili su da doniraju njene organe,  te su njeni bubrezi i jetra spasili tri života.

Skala koja pokazuje brzinu u "peugeotu" zaustavila se na 140 km/h, dok je na "opel astri" ostala na 150 km/h. Alkotestom je utvrđeno da je Nikola G., koji je prevozio pet djevojaka u automobilu, imao 0,2 promila alkohola u krvi, dok je drugi vozač bio potpuno trijezan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.