open-navfaktor-logo
search
Srbija
Traktorima blokirali prilaz Novom Sadu
Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su nešto poslije 17 sati traktorima kružni tok na prilazu Novom Sadu iz pravca Kaća, odnosno auto-puta E-75 Subotica-Beograd.
17.05.2023. u 19:34
get url
text

Gotovo dva sata trajala je blokada ovog putnog pravca, a tokom blokade traktoristi su propuštali vozila hitne pomoći i autobuse s djecom. Ostali su morali da sačekaju, ili pronađu alternativne pravce za ulazak, odnosno izlazak iz Novog Sada, javlja reporter Anadolije.

Poljorpivrednici, članovi sedam udruženja započeli su jučer proteste nakon dvije neuspjele runde pregovora sa predstavnicima Vlade Srbije tokom kojih su negativno odgovorili na njihovih osam zahtjeva koji se odnose na povećanje subvencija u stočarstvu i ratarstvu, te povlastice na gorivo za poljoprivrednike i destimulaciju uvoznika.

Članovi Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, koji organizuju proteste u Novom Sadu i nekoliko mjesta po Vojvodini, navode da će sa protestnim blokadama saobraćajnica nastaviti i narednih dana, sve dok predstavnici vlasti ne pokažu spremnost da se na njihove zahtjeve odgovori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.