open-navfaktor-logo
search
Provjereno
Tramvaji, trolejbusi i autobusi GRAS-a svakodnevno se dezinfikuju
Zlonamjerne priče da sarajevski GRAS već deset dana ne vrši dezinfekciju vozila su netačne, tvrdi v. d. direktora ovog javnog preduzeća Senad Mujagić.
27.03.2021. u 08:18
get url
text
GRAS

- Naprotiv, pojačana je dezinfekcija svih vozila, a riječ je i o mokrom i suhom pranju dok su vozila u saobraćaju na terminalima, ali i prije izlaska vozila u saobraćaj te nakon povratka vozila u remizu – ističe Mujagić.

Naš sagovornik dodaje da je i jutros bila inspekcija koja stalno kontroliše da li se vrši propisana dezinfekcija vozila.

- Pored toga, dezinfekcija se vrši svaki put kada se vozilo vrati na terminal. GRAS ima dovoljno dezinfekcionih sredstava. Uz dezinfekciju vozila čisti se i radni prostor da bi se zaštitili naši radnici – kaže Besim Gljiva, koji rukovodi dezinfekcijom u GRAS-u i poslao nam je fotografije prilikom jutrošnje dezinfekcije vozila.

{$galerijaFotografija}

Mujagić dodaje da je veliki problem u GRAS-u što ne mogu angažovati više Covid-redara, koji su angažovani samo u tramvajima i trolejbusima i puštaju dozvoljen broj putnika. U autobusima nema Covid-redara, kaže Mujagić.

GRAS, 26.03.2021
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.