Utorak, 06.06.2023.
FOTO: GRAS

Tramvaji, trolejbusi i autobusi GRAS-a svakodnevno se dezinfikuju

Zlonamjerne priče da sarajevski GRAS već deset dana ne vrši dezinfekciju vozila su netačne, tvrdi v. d. direktora ovog javnog preduzeća Senad Mujagić.

- Naprotiv, pojačana je dezinfekcija svih vozila, a riječ je i o mokrom i suhom pranju dok su vozila u saobraćaju na terminalima, ali i prije izlaska vozila u saobraćaj te nakon povratka vozila u remizu – ističe Mujagić.

Naš sagovornik dodaje da je i jutros bila inspekcija koja stalno kontroliše da li se vrši propisana dezinfekcija vozila.

- Pored toga, dezinfekcija se vrši svaki put kada se vozilo vrati na terminal. GRAS ima dovoljno dezinfekcionih sredstava. Uz dezinfekciju vozila čisti se i radni prostor da bi se zaštitili naši radnici – kaže Besim Gljiva, koji rukovodi dezinfekcijom u GRAS-u i poslao nam je fotografije prilikom jutrošnje dezinfekcije vozila.

Mujagić dodaje da je veliki problem u GRAS-u što ne mogu angažovati više Covid-redara, koji su angažovani samo u tramvajima i trolejbusima i puštaju dozvoljen broj putnika. U autobusima nema Covid-redara, kaže Mujagić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh