Bilo je kandidata

Traže se dva svjetioničara, godišnja plaća 130.000 dolara

Objavljeno: 06.01.2019. u 20:06

Iako mnogi misli da se radi o jednostavnom zanimanju, u ovom slučaju svjetioničari, kao jedini radnici u stanici, moraju dosta toga poznavati

FOTO: WIKIPEDIA

Maleni otok sa svjetionikom u blizini San Francisca u potrazi je za dva svjetioničara, a godišnja plaća za ovaj posao iznosi 130.000 dolara.

Kako piše Guardian, radi se o "svjetlosnoj stanici" East Brother, koja osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisca od 1873. godine, te pruža prekrasan pogled na sam grad.

Iako mnogi misli da se radi o jednostavnom zanimanju, u ovom slučaju svjetioničari, kao jedini radnici u stanici, moraju dosta toga poznavati.

- Posao je svakako primamljiv, ali to je, također, puno posla - priznaje Jillian Meeker, jedan od odlaznih svjetioničara..

Pošto se zapravo radi i o turističko - ugostiteljskom objektu, oni trebaju znati dobro kuhati, čistiti, pružati razne usluge gostima, organizirati dostavu namirnica, ali i koristiti brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalne straže SAD-a.

S obzirom na sve navedeno, mnogo potencijalnih kandidata za ovaj posao je otpalo, a vlasnici su i dalje u potrazi za stručnim kadrom.

Izvor:    Guardian

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije