open-navfaktor-logo
search
Drama u Beogradu
Treći pokušaj ulaska u Skupštinu Srbije, bačen suzavac, letjele baklje i kamenje
Građani okupljeni ispred Skupštine Srbije u Beogradu večeras su opet probali da uđu u zgradu, ali ih je spriječila policija bacanjem nekoliko suzavca, zbog čega su građani morali da se udalje od parlamenta, javlja Anadolu Agency (AA).
08.07.2020. u 00:02
get url
text

VEZANI TEKST - Protesti zbog policijskog sata: Policija pendrecima izbacila Beograđane iz Skupštine, bačen i suzavac

Ispred Skupštine Srbije u Beogradu su se okupili brojni građani nezadovoljni zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, a oni su na kratko upali i u zgradu parlamenta, ali ih je policija izbacila.

Žandarmerija je postavila kordon na stepeništu ispred ulaza u zgradu Parlamenta.

Ispred Skupštine Srbije je više hiljada ljudi, postavljenih između Trga Nikole Pašića i zgrade Glavne pošte. Saobraćaj je na tom dijelu zaustavljen. Među okupljenima su i neki od lidera opozicije.

Građani skandiraju "izdaja, izdaja", "lopovi, lopovi", "ostavka, ostavka" i uvrede na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dok su policajcima skandirali "bacite štitove".

Palili su i bacali baklje, u jednom momentu i kamenice na policajce.

Vučić je prethodno večeras najavio da će od petka od 18 sati do ponedeljka u pet sati ujutru biti uveden policijski sat, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.