open-navfaktor-logo
search
Norveški wunderkind
Trener omladinaca Salzburga otkrio zanimljive stvari o Haalandu, ispričao i zašto je djevojku otjerao kući
Slovački trener Stanislav Maček ispričao je zanimljivu anegdotu o 19-godišnjem norveškom wunderkindu Erlingu Brautu Haalandu, koji je u januarskom prijelaznom roku prešao iz RB Salzburga u Borussiju Dortmund.
03.05.2020. u 20:44
get url
text

Iako je taj transfer realizovan svega prije nekoliko mjeseci već se priča da bi u njemu Real Madrid vidi buduće pojačanje.
Inače, Maček je selektor slovačke U18 reprezentacije, a s Haalandom je imao priliku raditi kratko dok je ovaj još bio član RB Salzburga.

- On tačno zna što želi. Dok smo bili u Salzburgu u posjet iz Norveške mu je došla djevojka. Nakon svega par dana se vratila kući, a kada sam ga pitao što je bilo rekao mi je da ju je zamolio da ode, jer se želi fokusirati samo na fudbal - ispričao je Maček i nastavio:

- Rekao mi je "da bi bio najbolji ne moram raditi brzo, već naporno". On je veliki radnik već sada i jako poštuje taj aspekt. On individualno radi na sebi kako bi napredovao. Otkrio mi je da svakog dana napravi 1.000 trbušnjaka i 300 sklekova. Nikada nisam vidio da neko tako mlad igra na takvom nivou i da ima toliko fizičke snage - kazao je slovački stručnjak.

Već ga sada mnogi uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem i Cristianom Ronaldom.

- On je moderna verzija Ibrahimovića. Rekao bih da je puno bolji zbog kretanja i brzine na travnjaku. Snagom jako podsjeća na Cristiana Ronalda. U Realu su igrali najbolji igrači svijeta, a Haaland će sigurno postati jedan od njih. On je bez imalo dvojbe fudbaler koji je spreman igrati u Real Madridu - zaključio je Maček.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.