open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva teorija
Trener otkrio zbog čega će pet izmjena otežati posao Barceloni u borbi za titulu
Quique Setien, trener Barcelone, uvjeren je da privremeno pravilo koje dozvoljava pet zamjena tokom utakmice neće pomoći njegovom timu u nastavku La Lige, koja kreće 11. juna, prenosi Anadolu Agency (AA).
30.05.2020. u 11:28
get url
text

Takmičenje u najjačem rangu španskog fudbala počet će nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa, a rukovodstvo La Lige potvrdilo je da odobrava primjenu novog pravila o zamjenama.

Međutim, Setien ne vjeruje da će Barcelona imati koristi od tog pravila u borbi za naslov šampiona Španije.

- Mislim da je pravilo o pet zamjena zapravo štetno za nas. Pobijedili smo mnogo utakmica ove sezone u posljednjim minutama. Međutim, naši protivnici sada će biti svježi u završnici, zbog dodatnih izmjena - iznio je za španske medije svoje mišljenje Setien.

Setien je izrazio i zabrinutost zbog potencijalnog povećanja povreda nakon ponovnog početka La Lige, jer će klubovi imati samo tri sedmice da se pripreme.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barcelona s 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.