open-navfaktor-logo
search
Krunoslav Rendulić
Trener Zrinjskog pred Posušje: Euforiji nema mjesta, bit će sve osim lagano
Zrinjski je u drugom dijelu sezone vezao tri pobjede, a u nastavku pohoda na novi naslov prvaka BiH Plemići će u nedjelju u Čitluku ugostiti Posušje.
04.03.2023. u 10:35
get url
text

Za razliku od Zrinjskog, Posušje je upisalo poraz od Veleža u Kupu, a u prvenstvu su na svom terenu odigrali 1:1 s Leotarom. Ipak, trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić poziva na oprez i ističe kako pobjeda neće doći sama od sebe.

- Za euforiju nema mjesta. Jako smo dobro startali, treba tako nastaviti i fokusirani smo samo na Posušje. Daleko od toga da nas čeka lagana utakmica. Bit će sve samo ne lagano i nadam se da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti upisati tri boda – kazao je Rendulić na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, na osnovcu rezultati Posušja u utakmicama protiv Veleža i Leotara ne smiju se izvlačiti pogrešni zaključci.

- Moram reći da je Posušje protiv Veleža bilo dominantno, dobili su pomalo naivan prvi gol, drugi gol pao je isto iz greške. Imali su oni svojih momenata, držali su veći dio utakmice Velež na njihovoj polovici. Imaju nekoliko zaista dobrih pojedinaca, doduše protiv nas će biti pomalo hendikepirani jer imaju dva igrača s tri kartona. Što se tiče utakmice Posušje - Leotar, pitanje je koliko je ona uopće relevantna jer se igrala u teškim uslovima, bio je to praktično bazen. U takvim uslovima uvijek je sve moguće - ocijenio je Rendulić.

S druge strane, na osnovu tri posljednje utakmice Zrinjskog, u kojima su Mostarci upisali tri pobjede nad Laktašima, Sarajevom i Radnikom (gol razlika 9:1), može se zaključiti da je Rendulić, nakon preuzimanja kluba u zimskoj stanci, uspio zadržati kvalitetu igre kakvu je Zrinjski imao pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

- Odradili smo zaista kvalitetno tri utakmice, a pogotovo me raduje utakmica u Bijeljini gdje smo zarotirali sedam igrača i oni su na najbolji način iskoristili ukazanu priliku. Nerijetko se dogodi da kada promijeniš sedam igrača, da oni ne odgovore na najbolji način jer nemaju kontinuitete igre, ali pristup u Bijeljini je bio zaista dobar, izuzetno su kvalitetno odgovorili i raduje me što je krug kandidata za prvu momčad proširen - poručio je strateg Zrinjskog.

Široka klupa itekako će biti potrebna Renduliću jer će njegova ekipa u sljedećih 15 dana odigrati još pet utakmica.

Nakon nedjeljne utakmice s Posušjem, slijedi zaostali prvenstveni susret s Veležom (8. mart), gostovanje kod Igmana (11. mart), uzvrat četvrtfinala Kupa BiH s Radnikom (15. mart) te prvenstveni ogled kod Slobode (18. mart).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.