open-navfaktor-logo
search
Inicijative
Turković: Svim radnicima koji se vakcinišu dati slobodan dan
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da se pokrene kampanja promocije vakcinacije protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se vakcinišu.
18.08.2021. u 11:25
get url
text

Kako je objavila na Facebook profilu, ministrica Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da učestvuju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi. Također, ministica Turković je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, kantone i općine da podstaknu uposlenike da se vakcinišu, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na vakcinaciju na drugi način.

- Napokon imamo dovoljne količine vakcina. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju. Prema informacijama sa terena odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa – navela je ministrica Turković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.