open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Turska preokrenula u Armeniji, Švicarci nemilosrdni u Srbiji, Kosovu bod u Izraelu
Prvo kolo kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo se igra i večeras, a završena su četiri meča u grupama A, D i I.
25.03.2023. u 19:58
get url
text

U grupi A Škotska je slavila sigurnu pobjedu protiv Kipra rezultatom 3:0, a Španija će od 20.45 sati odmjeriti snage s Norveškom.

Turska je u sklopu grupe D preokretom savladala Armeniju u Jerevanu sa 2:1. Poveli su Armenci autogolom Kabaka u 10. minuti, a stvari je na početak vratio Kokcu pogotkom u 35. minuti. Za pobjedu Turske pogodio je Akturkoglu u 64. minuti.

Od 20.45 sati u istoj grupi snage će odmjeriti Hrvatska i Vels.

U grupi I Švicarska je u Novom Sadu deklasirala Bjelorusiju rezultatom 5:0. Bjelorusi odlukom UEFA-e, a zbog velikog rizika nakon ruske agresije na Ukrajinu, mečeve kvalifikacija igraju na zamjenskim stationima, van svoje države. Hat-trick za Švicarce za samo 29 minuta postigao je Renato Steffen, a pogađali su još Xhaka i Amdouni.

U istoj grupi bodove su podijelili Izrael i Kosovo. Duel u Tel Avivu završen je rezultatom 1:1. Povelo je Kosovo autogolom Dase u 36. minuti, a konačan ishod postavio je Peretz u 56. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.