open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Turski predsjednik Erdogan stigao na Cetinje, dočekan uz najviše državne počasti
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, stigao je na danas na Cetinje, u okviru prve zvanične posjete Crnoj Gori. Lidera Turske na aerodromu je dočekao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.
28.08.2021. u 13:07
get url
text

Turskog predsjednika je na Cetinju, ispred predsjedničke palate dočekao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Erdogan je dočekan uz najviše državne počasti, a nakon svečanog dijela dočeka, počeo je i sastanak dvojice predsjednika. Nakon sastanka, predsjednici Đukanović i Erdogan će dati izjave za javnost.

Planirano je da nakon toga Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge.

{$galerijaFotografija}

Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom program, prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi "Mehmet Fatih".

Erdogan u Crnoj Gori
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.