open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski derbi
Tuzla City dočekuje Slobodu, šta očekuju treneri i kapiteni
U nedjelju se igra tuzlanski gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode, u kojem su na Tušnju službeni domaćini Građani.
09.04.2021. u 15:32
get url
text

Plavi su u srijedu u Kupu doživjeli prvi poraz na proljeće koji ih sigurno neće obeshrabriti, s obzirom da su kontra aktuelnog prvaka odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu u kojoj je izostao samo rezultat.

- Svaka utamica je važna, a ako je to derbi, ona ima još veću draž. Prošli derbi smo bili bolji, a sada očekujem Slobodu u novom izdanju, s novim trenerom i novim igračima. Sasvim su druga ekipa u odnosu na prošli meč gdje smo mi bili bolji i zasluženo pobijedili. Pobjeda nad Željezničarom im je dala dodatno samopouzdanje - kaže trener Tuzla Cityja Husref Musemić.

On je za nedjelju optimista, ali i oprezan jer pobjeda Slobode nad Željezničarom je sigurno upozorenje.

- Potrudit ćemo se da u nedjelju odigramo kvalitetno i ako bude moguće, da osvojimo sva tri boda, ali sigurno da je Sloboda sasvim nova ekipa. Nećemo se voditi onom pobjedom iz prošle utakmice sa Slobodom - ističe Musemić.

Golman Azir Muminović je protiv Sarajeva bio na nivou. Udarac Fanima je bio neodbranjiv. Za vikend će biti nasuprot svog bivšeg kluba.

- Sigurno je Sloboda veoma dobra ekipa koja nije najbolje otvorila drugi dio sezone, ali su protiv Želje pokazali šta mogu. Sigurno je da će biti teško u nedjelju jer smo stvarno iscrpljeni i umorni, imamo i problema s povredama, ali uradit ćemo sve da slavimo - kratko je rekao Muminović.

Crveno - crni u kompletnom sastavu dočekuju utakmicu, a jedini koji će zbog povrede propustiti nedjeljni dvoboj bit će Said Husejinović.

- Za nas je ovo veoma bitna utakmica, jer još smo u opasnoj zoni. Protiv Željezničar smo došli do bitnih bodova, a u nedjelju ćemo imati više igrača na raspolaganju. Tuzla City je zasluženo pobijedila prije mjesec, bili su bolji, a ovog proljeća su jedno od najprijatnijih iznenađenja - istakao je Mladen Žižović, trener Slobodi, nastavivši: 

- Pokušat ćemo da na našem terenu dođemo do pozitivnog rezultata. To bi nas sigurno dodatno ojačalo pred narednih osam, devet kola u kojima će se sve odlučiti. Moram priznati da prevelike razlike između klubova iz donjeg dijela i gornjeg nema. Zbog svega toga vjerujem da ćemo pružiti dobru igru i uz potpuni angažman svih na terenu da dođemo do povoljnog rezultata. Nadam se dobroj utakmici i neka pobjedi bolja ekipa.

Amar Beganović, kapiten Slobode, također gaji optimizam uoči susreta sa komšijama.

- Tuzla City je dobra ekipa, skup kvalitetnih pojedinaca i jedno od najprijatnijih iznenađenje ovog proljeća. To je za nas sigurno veliki motiv i nadam se da će u nama proraditi inat da pokažemo svima koliko znamo i možemo. Dobro smo se pripremali za ovu utakmicu i nadam se da ćemo doći do prijeko potrebnih bodova - poručio je Beganović. 

Utakmica Tuzla City - Sloboda igra se u nedjelju od 15 sati.

 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.