Od uvaženog šejha oprostili su se njegovi prijatelji, šejhovi, derviši, porodica, komšije, predstavnici Islamske zajednice čiji je uposlenik bio, saradnici, brojne delegacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije, Evrope, Turske, Amerike, Irana.

VEZANI TEKST - Na ahiret preselio šejh Salih efendija Ibrišević Faruki

Nepregledna kolona ljudi je Baščaršijom nosila tabut šejha Ibriševića do mjesta vječnosti, a njegov mezar će biti na mezarju Hambina Carina.

Bio je sufija, znalac, živi Kur'an, učitelj, predvodnik zaljubljenih, šejh pravovjernih hadži Salih Faruki efendija Ibrišević preselio je na ahiret u 81. godini života.

Rođen je 15.5.1941. godine u Paležu kod Kiseljaka. Živio je skromno. Bio je ugodno i priželjkivano društvo stotinama svojih sljedbenika. Govorio je, predavao, prevodio i pisao o temama iz sufizma, akaida, ahlaka, tefsira, hadisa, fikha, arapske lingvistike, prirodnog okruženja i nauke općenito i izvrstan je poznavalac rješenja hanefijske pravne škole.

Poštovan je i cijenjen od svojih prijatelja i pristalica ali i od svojih neprijatelja. Pun razumijevanja i samilosti za svakoga, za muslimana i nemuslimana. 

Autor je više knjiga: Pravi put i stranputice, Risala, Ako hoćeš derviš bit, Šejhov govor znaj istina je, Govor sufije. Preveo je djela Dragulji Mudrosti, pet djela Mekkanskih otkrovenja od čuvenog Šejhul Ekbera ibn Arebija.