open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
U BiH danas oblačno, kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
22.02.2022. u 07:51
get url
text

U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom ili susnježica, na jugu sa kišom. Tokom dana rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša.

U Hercegovini, postupno razvedravanje i više sunčanih perioda.

Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, postepen prestanak padavina.

Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko sedam stepeni Celzijusa.

Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i slabije padavine u centralnim dijelovima zemlje što bi moglo uzrokovati povremene tegobe kod osjetljivih osoba.

S obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na protekli period, uz blagi porast temperatura tokom dana, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Na jugu i jugozapadu sunčanije, uz buru koja će remetiti ugođaj.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može padati kratkotrajna kiša prijepodne i sredinom dana. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno može biti i jakih udara vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niskak oblačnost.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima očekuju se i padavine.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.