U Bosni je jutros umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na zapadu sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 12 stepeni, Bjelašnica, Ivan-sedlo i Livno 14, Bugojno i Drvar 15, Bihać, Sarajevo i Srebrenica 16, Jajce i Tuzla 17, Sanski Most, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka, Grude i Široki Brijeg 19, Doboj, Gradačac i Prijedor 20, Brčko 21, Mostar i Trebinje 22 i Neum 25.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni će danas biti umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sučano. Poslijepodne doći će do naoblačenja u većem dijelu Bosne što može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi s grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar u Bosni bit će slab, promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu danas će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Poslijepodne, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.