open-navfaktor-logo
search
Vrijeme danas
U Bosni veći dio prijepodneva snijeg, u Hercegovini kiša
Tmurno i hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bit će izraženije
03.12.2019. u 07:46
get url
text

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom i susnježicom, a u Hercegovini sa kišom.

Poslijepodne slabih padavina može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od pet do 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu od šest do 11 stepeni Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom u prvom dijelu dana. Temperatura zraka između minus jedan i jedan stepen Celzijusa.

Tmurno i hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bit će izraženije. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Osjećaj hladnoće dodatno će se pojačati usljed povećanog sadržaja vlage u zraku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.