open-navfaktor-logo
search
Manje gužve
U Dubrovniku moguće parkirati preko aplikacije
Kad imate ovakvu aplikaciju sigurno ćete manje kružiti gradom u potrazi za parking mjestom
10.07.2019. u 16:07
get url
text

Projekt dubrovačkog Smart Parkinga, globalno jedinstvenog sistema 2pametnog" parkiranja sa 1909 senzora i 20 zaslona (display) pokazivača slobodnih parkirnih mjesta, vrijedan 3,2 miliona kuna, predstavljen je u srijedu u dubrovačkim Lazaretima.

Radi lakšeg pronalaska slobodnog parkirnog mjesta i smanjenja prometnih gužvi na području cijelog Dubrovnika proveden je sistem "pametnog" parkiranja uz 1909 senzora.  Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako je Dubrovnik grad predvodnik u "pametnim" rješenjima te istakao kako će i drugi hrvatski gradovi sigurno uvidjeti prednost ovakvih sistema, prenosi Hina.

 - Kad imate ovakvu aplikaciju sigurno ćete manje kružiti gradom u potrazi za parking mjestom. Smanjit će se time i gužva u prometu, a povećati kvaliteta usluge parkiranja na ulicama grada. Vjerujem da ćemo uskoro imati i dodatne mogućnosti ovog sistema - rekao je Franković.

 Istakao je kako sistem predstavlja početak transformacije te povećavanja kvalitete života, posebno u rješavanju prometnih problema.

 - Uskoro ćemo predstaviti i 'car sharing' sustav, koji će građanima i gostima dodatno olakšati komunikaciju prema gradu korištenjem električnog automobila, a od iduće godine bit ćemo prvi grad u svijetu s isključivo električnim vozilima za autotaksi prijevoz - naveo je Franković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.