open-navfaktor-logo
search
Mjere zaštite
U izolaciji 44 učenika i tri profesora sarajevske Druge gimnazije
Učenici i profesori Druge gimnazije Sarajevo koji su bili na ekskurziji u Njemačkoj, a vratili su se u BiH u petak, 6. marta, bit će u izolaciji 14 dana koliko traje i period inkubacije koronavirusa, potvrdio je Feni direktor Druge gimnazije Sarajevo Seid Alibegović.
11.03.2020. u 14:34
get url
text

Dodao je da je riječ  o 44 učenika i tri profesora Druge gimnazije Sarajevo koji su se u petak navečer vratili sa studijskog putovanja iz Minhena.

- I učenici i profesori  se osjećaju dobro i niko nije zaražen. Dobili smo rješenje od sanitarne inspekcije da se učenici zadrže kod kuće i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Razlog je preventivna mjera zaštite od koronavirusa - kazao je Alibegović.

Kako je naveo, odluka je zvanično donesena jučer iz preventivnih razloga, s obzirom na to da su boravili u Njemačkoj u kojoj je potvrđeno više od 1.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

Uprava Druge gimnazije Sarajevo je postupila po rješenju Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu i poduzela sve mjere i radnje ka prevazilaženju trenutne situacije, koje se tiču organiziranja online nastave za navedene učenike putem platforme Google for education. Također, pojačane su sve mjere zaštite samog objekta i svih učenika i radnika škole, u smislu redovnog tretiranja površina sredstvima za dezinfekciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.