Ističe se da je od ukupnog broja novozaraženih njih devet, odnosno 60 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije. Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 398 testirane osobe, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 13. do 17. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljena je 31 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo smanjen na 257. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano je 29 osoba i sve su vitalno stabilne. Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 78, navode iz ZZJZ-a KS.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.396 zaraženih osoba, od čega se 4.061 oporavila od zaraznog oboljenja COVID-19. U periodu od 4. do 18. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 669 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.