open-navfaktor-logo
search
Žele Dijamanta
U Londonu spremili novac za Edina Džeku
Pojedini mediji na Otoku pišu kako su Čekićari spremi potrošiti 25 miliona eura za najboljeg bh. napadača i tako ga ponovo spojiti sa Manuelom Pellegrinijem
18.10.2018. u 10:00
get url
text

Ugledni italijanski sportski list Gazzetta dello Sport jučer je prenio informaciju kako bi kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko uskoro trebao produžiti ugovor s Romom.

Aktuelni ugovor koji traje do 2020. godine Dijamant bi trebao produžiti za godinu i na taj način okončati pisanja engleskih medija, ali i nadu pojedinih fudbalskih klubova da bi ove zime mogli angažovati Dijamanta.

Oko na bivšeg napadača Manchester Cityja bacili su Southampton, Cardiff, Crystal Palace i West Ham.

Iako je Džeko više puta rekao i naglasio da se u Romi osjeća sjajno i da tu želi ostati u Rimu, čini se da će West Ham ozbiljno "napasti" Dijamanta.

Pojedini mediji na Otoku pišu kako su Čekićari spremi potrošiti 25 miliona eura za najboljeg bh. napadača i tako ga ponovo spojiti sa Manuelom Pellegrinijem koji je Džeku trenirao na Etihadu.

Zanimljivo da je Džeko prošle zime bio blizu prelaska u Londonu, ali u redove Chelseaja. Tada je umjesto njega stigao Alvaro Morata, a pitanje je hoće li West Ham imati dovoljno argumenata da ubijedi Romu da proda Dijamanta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.