Najveći tematski park u Evropi otvorit će se u Moskvi, glavnom gradu Rusije, krajem februara.

Dizajniran da primi 20.000 ljudi odjednom, planirano je da park "Dream Island" postane turistička destinacija za porodični odmor.

Tehnički direktor parka Ivan Scholl je u razgovoru za AA kazao da je cijeli projekat izgradnje koštao oko 1,5 milijardi dolara.

- Naš park je najveći tematski park u Rusiji i najveći zatvoreni park u Evropi. U Skandinaviji, recimo, nema ovakvih parkova, najbliži sličan zatvoreni park možete pronaći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sve su atrakcije jedinstvene i posebno izrađene za "Dream Island". Ponosni smo na sve što ovdje nudimo - kazao je Scholl.

Park, koji se nalazi na otočiću u blizini centralnog dijela Moskve, izgleda kao grad s glavnom uličicom, koja završava obilaskom i četiri šetnice, okružen pejzažnim parkom.

Svako šetalište izgleda kao ulica od četiri grada - Barcelona, Beverly Hills, London i Rim - s izrazitim vanjskim dizajnom i prepoznatljivom arhitekturom.

- Ovo je pravi grad koji je svuda pokriven staklenim krovom, jer smo željeli da se naši gosti osjećaju ugodno u svim vremenskim prilikama i godišnjim dobima. Staklo koje imamo je najveće u Evropi i iznosi 8.600 kvadratnih metara. Samo za staklo smo potrošili mnogo novca - kazao je Scholl.

Park ima ukupno osam zona koje predstavljaju različite svjetove i sadrže svjetski poznate junake kao što su Nindža kornjače, Hello Kitty, Mowgli i čarobno selo s pozorištem lutaka i kućom horora.

- Junake smo birali jako dugo, tražili smo, da tako kažem, bezvremene likove koji se neće zaboraviti za pet godina -  dodao je Scholl.

- Svaka zona ima neke posebne atrakcije, dizajnirane za različite starosne kategorije, ali generalno Dream Island je porodični park, nema nekih super-ekstremnih atrakcija - kazao je direktor "Dream Islanda".

Na kraju je još dodao da će park otvoriti za posjetioce kada budu potpuno ubijeđeni da je apsolutno siguran.

Ulaznica u tematski park će iznositi 2.900 rubalja (41 euro) za odrasle i 2.600 rubalja (37 eura) za djecu.