open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
U narednim danima izmjena režima gradskog saobraćaja
U saobraćaj će biti uključeno više tramvaja i autobusa prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo, i to broj 16 Dom Armije – Bare i broj 46 Ilidža – Vlakovo
09.08.2019. u 15:41
get url
text

Povodom obilježavanja Kurban-bajrama na području Kantona Sarajevo javni gradski prijevoz će voziti po prazničnom rasporedu.

U ponedjeljak, 12. augusta 2019. godine, gradske, prigradske kantonalne i federalne linije Centrotransa vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje. Međunarodne linije saobraćat će redovno, bez izmjena, saopćeno je iz Centrotransa.

- U nedelju, 11. augusta, javni gradski prijevoz odvijat će se po prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje. U saobraćaj će biti uključeno više tramvaja i autobusa prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo, i to broj 16 Dom Armije – Bare i broj 46 Ilidža – Vlakovo. U ponedeljak, 12. augusta, javni gradski prijevoz na svim linijama odvijat će se po redu vožnje za subotu – saopćili su iz GRAS-a.

Povodom održavanja koncerta "U dergjahu mog srca" 11. augusta od 19 sati do jedan sat poslije ponoći bit će potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Mula Mustafe Bašeskije, od raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša do raskrsnice sa ulicom Kaptol i Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Radićeva.

- Tramvajski saobraćaj odvijat će se preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička  škola – Baščaršija – Tehnička škola, autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Regulaciju saobraćajnog toka na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama u kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo – navode iz GRAS-a.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog realizacije programa "25. Sarajevo Flm Festivala" u periodu od 16.8. do 23.8. 2019. godine od 17 sati pa do kraja radnog vremena, linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija.

Povodom obilježavanja patrona "Uznesenje Blažene Djevice Marije", 14. augusta 2019. godine od 17.30 do 23 sata i 15.08.2019. godine od 8 do 23.30 sati, doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

- Autobuska linija 26 Stup – Dobroševići – Ahatovići saobraćat će izmjenjenom trasom u smjeru od terminala Stup prema "Heco comerc", ulicama Džemala Bijedića, Stupska petlja, Nikole Šopa (kružni tok) u Bačićima, te ulicama Nikole Šopa, Hifzi Bjelevca i Bojnička i dalje ustaljenom trasom prema Dobroševićima – zaključuju iz GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.