open-navfaktor-logo
search
MUP KS
U Novom Sarajevu uhapšena jedna osoba, pronađena laboratorija za uzgoj marihuane
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u okviru operativne akcije "Botanika" u ulici Humska u Novom Sarajevu pronašli laboratoriju za uzgoj i proizvodnju marihuane i uhapsili jednu osobu.  
14.12.2021. u 10:31
get url
text

Izvršen je pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi E. K., rođen 2001. godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i njegovog automobila. 

U okviru laboratorije pronađeno je 106 stabljika visine od 50 do 160 cm koje asociraju na biljnu vrstu cannabis sativa, te 2,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također od E. K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

Jutros u 03.15 sati E. K. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje isprave, nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi, on će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.