Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova na uređenju prostora s obzirom da je otvaranje ambulante i apoteke u Pionirskoj dolini dugogodišnji zahtjev građana.

- Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga bude što bliže građanima. Zadovoljstvo mi je da smo danas izvršili primopredaju prostorija Domu zdravlja i da će uskoro u ovom prostoru stanovnici okolnih naselja moći ostvariti zdravstvenu zaštitu. Koristim priliku da još jednom uputim apel Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu zdravstva KS da što hitnije imenuju UO Javne ustanove Domovi zdravlja KS kako bi se otkočio proces raspisivanja javnih nabavki, te izvršila kupovina neophodne opreme. Posao oko uređenja prostora u kojem je pored ambulante u Pionirskoj dolini smještena i apoteka, kada je u pitanju Općina Centar je u cijelosti završen, tako da su završeni svi građevinski, instalaterski i zanatski radovi, te priključci na komunalnu infrastrukturu. Ovo je druga ambulanta porodične medicine koju u ovoj godini dajemo na korištenje našim građanima, a uskoro ćemo otvoriti i treću ambulantu na Šipu - kazao pojasnio je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić se nada da će i JU Domovi zdravlja u saradnji sa Vladom KS i resornim ministarstvom svoje obaveze realizirati prije nastupajuće zimske sezone.

Direktorica Kečo se u ime JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i svoje lično ime zahvalila Općini na, kako je istakla, nesebičnoj pomoći i podršci zdravstvenom sistemu.

- U toku jedne godine zahvaljujući Općini Centar mi ćemo imati tri potpuno nove ambulante. Neizmjerno smo zahvalni i sretni na ovako dobroj saradnji, a sigurna sam da će ona biti nastavljena i u vremenu koje dolazi - kazala je Kečo.

Nakon primopredaje prostorija, odnosno ključeva novoopremljene ambulante u Pionirskoj dolini delegacija je obišla i novu apoteku koja počinje sa radom nakon što dobije saglasnost resornog ministarstva, navodi se u saopćenju Općine Centar.