Skandal u Izraelu

U potjeri za navijačem policajac povrijedio reprezentativca Poljske

Objavljeno: 17.11.2019. u 13:01

U samom finišu utakmice policija je bila u potjeri za navijačem koji je utrčao u teren stadiona Teddy u Jerusalemu, te izazvao pravu pometnju

Tomasz Kedziora

FOTO: Screenshot

Fudbalska reprezentacija Poljske sinoć je s 2:1 slavila u gostima kod Izraela. Susret u kojem su Poljaci izborili sedmu pobjedu u kvalifikacijama obilježio je i incident u kojem je jedan od policijaca koji su osiguravali utakmicu povrijedio poljskog reprezantativca Tomasza Kedzioru.

Naime, u samom finišu utakmice policija je bila u potjeri za navijačem koji je utrčao u teren stadiona Teddy u Jerusalemu, te izazvao pravu pometnju.

Utrčavanje navijača popratila je automatska reakcija stadionskog osiguranja i policajaca koji su se odmah ali u potjeru. Ipak, neoprezni potez jednog od policajca šokiralo je brojne ljubitelje fudbala, a pogotovo navijače Poljske.

Policajac se u pokušaju da uhvati navijača žestoko zabio u poljskog defanzivca, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije