open-navfaktor-logo
search
Ohrabrujući rezultati
U Šumskom-privrednom društvu ZDK zaposlena 74 radnika
U zgradi Uprave Javnog preduzeća Šumsko–privredno društvo Zeničko–dobojskog kantona upriličena je svečanost povodom potpisivanja ugovora za 74 nova radnika koji su ovim činom zasnovali stalni radni odnos.
23.07.2021. u 15:34
get url
text
Šumarstvo ZDK

Potpsivanjem ugovora inženjeri šumarstva, šumarski tehničari, sjekači, radnici u šumarstvu, vozači zglobnog traktora, ekonomisti i pravnici, postali su dio velike šumarske porodice i generacija koja će u narednom periodu biti okosnica ovog preduzeća. 

Svečanosti su prisustvovali ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u vladi Zeničko–dobojskog kantona, Mirsad Hadžić, predsjednik Skupštine preduzeća Almin Husanović, predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Idris Smailhodžić, Sindikalni povjerenici u preduzeću, kao i članovi Uprave preduzeća i rukovodioci poslovnih jedinica. 

Radnici s kojima su potpisani ugovori su dugogodišnji radnici preduzeća koji su u ranije bili angažovani na određeno vrijeme. Pored novoprimljenih radnika na javnom konkursu zaključen je i 171 ugovor prijema radnika na određeno vrijeme. 

Ovaj čin je rezultat poslovne politike Uprave preduzeća, koja je uspjela nizom mjera, da sa 1.020 zaposlenih prije pet godina, svede taj broj na 850 radnika, a broj radnika na neodređeno vrijeme se smanjio na nešto više od 600, što će sa ovih 74 radnika s kojim danas zaključujemo ugovore o radu biti daleko manje u odnosu na broj prije pet godina.

- Ovo je zančajan dan za preduzeće jer smo zaposlili kvalitetne kadrove koji će svojim znanjem i vještinama doprinijeti postizanju boljih rezultata preduzeća, ali je također i značajan dan za radnike koji će svojim angažmanom u preduzeću svoj životni put vezati za ovo društvo i Bosnu i Hercegovinu - kazao je Jasmin Devedžić, generalni direktor preduzeća

On je u svom obraćanju radnicima istakao i da se nada da će radnici koji su zasnvali stalni radani odnos, uz zajedničko zalaganje sa Upravom preduzeca, doprinijeti i stvaranju uvjeta za dalje zapošljavanje mladih i stručnih kadrova u ovom kolektivu. 

Ministar Hadžić je istakao značaj upošljavanja mladih ljudi, koji potpisivanjem ugovora na neodređeno vrijeme rješavaju najznačajnije egzistencijalno pitanje, te je dodao da Vlada Zeničko–dobojskog kantona podržava sve pozitivne procese u ovom javnom preduzeću i dao punu podršku Upravi društva i radnicima koji će zajedničkim snagama raditi na daljem jačanju i razvoju preduzeća.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.