open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
U Tuzli za opstanak, na Grbavici za Evropu
Utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrat će se u subotu, nedjelju i ponedjeljak, a danas su na rasporedu dva meča.
22.04.2023. u 07:34
get url
text

Derbi začelja igra se na Tušnju, dok će se na Grbavici voditi bitka za Evropu.

Sloboda će od 18 sati u Tuzli ugostiti dobojsku Slogu. Domaći su na posljednoj poziciji sa 25 bodova, dva manje od današnjeg rivala. Stoga je izabranicima Danijela Pranjića pobjeda imperativ, jer svaki drugi rezultat vodi ih bliže Prvoj ligi Federacije BiH.

S druge strane Dobojlije imaju dva boda više i sigurno je da u ovom trenutku mogu biti rasterećeniji, prije svega jer im na Tušnju "igra" i iks. Iskusni Vlado Jagodić sigurno će pokušati nadmudriti mlađeg kolegu, a eventualnom pobjedom Sloga bi pobjegla u mirnu luku, ka sredini tabele.

Od 20.30 sati na Grbavici će igrati Željezničar i Široki Brijeg. Obje ekipe su u velikoj krizi i tražit će bodove za ostanak u igri za plasman u Evropu. Željo je u crnom nizu od pet uzastopnih poraza, a u slučaju novog kiksa na Grbavici bi bio ugašen san o plasmanu u Evropu.

S druge strane Širokobriježani su još u šoku zbog poraza iz prošlog kola kada su u sudijskoj nadoknadi primili dva gola i ostali bez pobjede protiv Borca. Izabranici Ivice Barbarića i u slučaju poraza zadržat će šanse da se domognu UEFA takmičenja, ali bi znatno otežali put ka evropskoj vizi.

Oba meča bit će emitovana u direktnim TV prijenosima na kanalima Arena Sporta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.