open-navfaktor-logo
search
MUP USK
U Velikoj Kladuši ubijen Eldin Ćerimović, policija traga za počiniocem
U Velikoj Kladuši jutros se dogodilo ubistvo, potvrđeno je za Faktor iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. 
03.05.2022. u 20:11
get url
text

- Policija je dobila dojavu u 9:20 sati od osobe koja je pronašla tijelo u naselju Gredina u Velikoj Kladuši. Policija je pronašla muškarca sa dvije prostrelne rane i drugim povredama u predjelu glave. Imao je dvije prostrelne rane na grudima. Istražitelji su našli i dvije čahure koje potječu od pištolja. Radi se o osobi s inicijalima E. Ć. rođenoj u Bihaću 1988. godine, a nastanjenoj u Velikoj Kladuši. Obaviješten je dežurni tužilac, prisutan je bio i mrtvozornik i ovo djelo je okarakterisano kao krivično djelo ubistvo. U toku su istražne radnje i više informacija bit će poznato sutra - rekao je Adnan Beganović, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

VEZANI TEKST - Akcija "Eskobar" u Velikoj Kladuši: Policija upala na plantažu marihuane, četiri osobe uhapšene

Portal Istraga je objavio da se radi o Eldinu Ćerimoviću. On je bio uhapšen u akciji "Escobar" u julu prošle godine, a potom i optužen. 

Tada je zaplijenjena veća količina droge, kao i pogoni za vještačko uzgajanje marihuane na području Velike Kladuše. 

Droga je krijumčarena na ilegalnom narkotržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama Evropske unije.

Uhapšene osobe terete se za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama. U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Republike Hrvatske.

Iz Granične policije BiH tada je saopćeno da je u posebno izgrađenom kampu za uzgoj marihuane pronađeno oko 6.000 sadnica ove droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.