open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ubistvo u Buča Potoku: Jedan napadač uhapšen u Živinicama, policija traga za još šestericom
Jedna osoba je ubijena jučer oko 18 sati u Sarajevu, a jedan od napadača je uhapšen u Živinicama, izvjestili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.
08.09.2021. u 10:06
get url
text

Iz MUP-a je saopćeno kako su od hitne pomoći obaviješteni da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tuči.

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koje ne daje znakove života, a ljekari su konstatovali smrt. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – saopćili su iz policije.

Glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić za Faktor je rekao da traguju za još šest osoba.

- Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK - PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo. On je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada – rekao je Hadžiabdić.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i na pronalasku ostalih osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.