Jutros su iz Hadžića članovi Udruženja "Koraci mira" iz Odžaka na sebi specifičan način odlučili da odaju počast Smaji Somi, najstarijem borcu Armije Republike BiH te Čedomiru Domuzu, heroju Hadžića i Bosne i Hercegovine, krenuli su na počasni Marš od Hadžića do Spomen – parka na Brezovači.

-Čedomir Domuz je bosanskohercegovački simbol sekularizma i multietničnosti. Domuz je volio Bosnu i Hercegovinu i upravo ova naša posjeta, ideja da ovom heroju odamo počast na način da krenemo na počasni Marš u znak sjećanja na njega i Smaju Somu je mali dio zahvalnosti koju imamo prema ovim ljudima. Iskreno se nadamo da će ovaj Marš od naredne godine da bude tradicionalni. – rekao je Nihad Alić, predsjednik Udruženja "Koraci mira" iz Odžaka.

Članove ovog Udruženja u Hadžićima je dočekala kćerka heroja sa Brezovače Sanja Sadiković, koja je goste upoznala sa likom i djelom Čedomira Domuza te iskazala svoju zahvalnost jer su upravo članovi "Koraka mira" na svom putu ka Potočarima prije mjesec dana posjetili i odali počast Čedomiru Domuzu.

Podsjetimo, danas se navršava 27. Godina od pogibije Čedomira Domuza, a program ovim povodom održat će se danas u 10:30 u spomen – parku na Brezovači kod Hadžića, saopćeno je iz Udruženja.