Pogodak i asistencija u uvjerljivoj pobjedi Rome nad Bašakšehirom Edinu Džeki nisu bili dovoljni kako bi se našao u idealnom timu prvog kola Evropske lige.

Kapiten Zmajeva, koji je sinoć nosio i kapitensku traku Vučice. početkom drugog poluvremena povisio je prednost svog tima na 2:0, da bi svega nekoliko minuta prije nego će ga na terenu Olimpica zamijeniti Nikola Kalinić asistirao mladom Nicolu Zaniolu za 3:0.

Za razliku od Dijamanta mladi Italijan našao se u idealnom timu prvog kola Evropske lige, zbog gola ali i dvije asistencije u trijumfu nad viceprvakom Turske. Osim njega u timu su i trojica saigrača našeg Seada Kolašinca, (Martinez, Chambers i Saka), ali i dvojica fudbalera Ludogoretsa Keseru i Nedyalkov. Dobrim nastupima sinoć pozicije u idealnom timu prvog kola izborili su Barišić (Glasgow Rangers), Tuanzebe (Manchester United), Bua (Basel), Natcho (Partizan) i Šporar (Slovan Bratislava).

Upravo su kvalitetni nastupi Slovenca Andraža Šporara (dva gola i asistencija) i Rumuna Claudiua Keserua (hat-trick) vjerovatno bili glavni razlog zbog kojih najbolji bh. napadač, nije našao svoje mjesto među najboljim pojedincima prvog kola drugog po snazi Evropskog klupskog takmičenja.