open-navfaktor-logo
search
Najbolji pojedinci
UEFA izabrala idealni tim prvog kola Evropske lige
Kvalitetni nastupi Šporara (dva gola i asistencija) i Keserua (hat-trick) vjerovatno su glavni razlozi zbog kojih Džeko nije našao mjesto u napadu idealnog tima prvog kola Evropske lige
20.09.2019. u 16:04
get url
text

Pogodak i asistencija u uvjerljivoj pobjedi Rome nad Bašakšehirom Edinu Džeki nisu bili dovoljni kako bi se našao u idealnom timu prvog kola Evropske lige.

Kapiten Zmajeva, koji je sinoć nosio i kapitensku traku Vučice. početkom drugog poluvremena povisio je prednost svog tima na 2:0, da bi svega nekoliko minuta prije nego će ga na terenu Olimpica zamijeniti Nikola Kalinić asistirao mladom Nicolu Zaniolu za 3:0.

Za razliku od Dijamanta mladi Italijan našao se u idealnom timu prvog kola Evropske lige, zbog gola ali i dvije asistencije u trijumfu nad viceprvakom Turske. Osim njega u timu su i trojica saigrača našeg Seada Kolašinca, (Martinez, Chambers i Saka), ali i dvojica fudbalera Ludogoretsa Keseru i Nedyalkov. Dobrim nastupima sinoć pozicije u idealnom timu prvog kola izborili su Barišić (Glasgow Rangers), Tuanzebe (Manchester United), Bua (Basel), Natcho (Partizan) i Šporar (Slovan Bratislava).

Upravo su kvalitetni nastupi Slovenca Andraža Šporara (dva gola i asistencija) i Rumuna Claudiua Keserua (hat-trick) vjerovatno bili glavni razlog zbog kojih najbolji bh. napadač, nije našao svoje mjesto među najboljim pojedincima prvog kola drugog po snazi Evropskog klupskog takmičenja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.